
Mülakat Sonunda Sorulacak En İyi 5 Soru
"Bize sorunuz var mı?" görüşmecilerin görüşme sonunda en sık sordukları sorulardan biridir.
Görüşmenin sonunda, görüşmeye gittiğiniz pozisyona ilginizi göstermek ve görüşme yaptığınız firma hakkında daha fazla bilgi edinmek için sorular sormak iyi bir fikirdir.
Mülakatınız sırasında şirket hakkında ilgili sorular sormanız beklenecek, bu yüzden bunu iyi yaptığınızdan emin olun. Aşağıdaki soruların anlamını bilmiyorsanız merak etmeyin.
Doğru seçimi yapabilmek için mülakatın sonunda işe alım görevlisine hangi soruları sormanız gerektiğini ve bunu yaparken neleri aklınızda bulundurmanız gerektiğini öğrenin.
1) Bu şirkette çalışmakla ilgili en çok neyi seviyorsunuz?
İşe alım görevlileri, bir şirketin kültürü hakkında size çok şey söyleyebilir ve bu, daha başvurmadan önce sizin için doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir.
Potansiyel bir çalışan olarak, daha önce orada çalışmış olanlardan kuruluş hakkında bilgi edinmek önemlidir, bu nedenle görüşmecilere orada geçirdikleri zaman hakkında soru sormak önemlidir.
2) Şirketinizin gelecekteki büyüme ve gelişme planları nelerdir?
İşletmelerin sürekli olarak değiştiği ve genişlediği hayatın bir gerçeğidir. Şirketin büyüme çabalarına katılımını anlamak, pozisyonu kabul edip etmemeniz konusunda belirleyici bir faktör olabilir.
Şirketin finansmanı, birleşmeleri ve daha fazlası hakkında daha fazla bilgi edinmek için bir röportajın sonunda bu soruyu sormaktan çekinmeyin.
3) Şirketin kültürü nasıl?
Karar verme sürecinizin bir parçası olarak şirketin kültürünü dikkate almak önemlidir. İşverene sormak, şirketin kültürüne daha derinlemesine bakmanızı sağlayabilir.
Bir sorun varsa, o da hiçbir işe alım uzmanının kendi organizasyonu hakkında asla olumsuz bir şey söylememesidir.
Şirketin kültürü hakkında kapsamlı bir fikir edinmek, iş teklifini kabul edip etmeme konusunda bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilir.
4) Bu pozisyonda tipik bir gün nasıl geçiyor?
Bu, işe alım görevlisine sorulması gereken kritik bir sorudur. Bu, olası işvereninizin potansiyel bir çalışanda ne aradığını daha iyi anlamanıza yardımcı olacağı gerçeğinin yanı sıra, sizden ne beklediklerine dair size daha net bir resim sunacaktır.
Ayrıca, görüşmeciye, rolünüzü ve sorumluluklarınızı her şeyden çok bilmekle gerçekten ilgilendiğinizi ve iş tanımının ötesinde cevaplar bulmaya meraklı olduğunuzu gösterir.
5) Sizden hangi zaman diliminde haber almayı bekleyebilirim?
Bir röportajın sonunda, bu soruyu sormak çok önemlidir. Mülakatlar sırasında kaygı artar ve onlarla herhangi bir deneyiminiz varsa, mülakatçıların size geri dönmesinin iki günden yirmi güne kadar sürebileceğini bilirsiniz.
Görüşme sırasında akılda tutulması gerekenler:
Yalnızca sizinle ilgili soruları sorun.
Görüşmeci konuşurken sözünü kesmeyin.
Sadece alanında uzman kişilere soru sorun.
İş tanımını, şirketi ve ekibi tartışın.
Gelir, izin politikası, kişisel kaygılar vb. hakkında konuşmaktan kaçının.
Çözüm
Mülakat süreciniz sorunsuz bir şekilde tamamlanacak ve adaya sormak için bir takip soruları listesi kullandıktan sonra kafanız net bir şekilde ayrılacaksınız. Bu yüzden sormaktan korkmayın!